Modern vintage

Vintage is iets waar ik al best wel lang geïnteresseerd in ben, in de breedste zin van het woord. En dan niet perse tweedehandskleding maar ook oude foto’s, interieur, meubilair et cetera. Het trekt gewoon vaker mijn aandacht dan dingen van nu. Deels daarvan zou je ook wel retro kunnen noemen, zoals kleding en meubilair dat geïnspireerd is op de stijl van de jaren 70, 80 en 90.

De stoel in de foto’s vind ik echt te gek. Hij komt uit een kringloopwinkel en het is gewoon precies de stijl die ik eerder uit wilde drukken. De kleur en stof lijken zo uit that 70’s show te komen.

Retro kleding vind ik het leukste van alles. Wanneer je door kleding een bepaald tijdperk uit kunt drukken dat vind ik dus echt heel gaaf.
Aztec printjes, oranje en geelachtige kleuren of bijvoorbeeld het model van de kleding, zoals een mom-fit jeans.
Een vintage look bestaat eigenlijk alleen uit kleding die oud zijn, tegenwoordig omschrijven we vaak alle tweedehands dingen of retro kleding als vintage. Daarom houd ik die term aan in de post.

Ik vind een mix van oud en nieuw het leukste. Er zijn zoveel decennia geweest die een aparte stijl omvatten. Kijk bijvoorbeeld naar de jaren 40/50 met de swing dresses, rode lippenstift en gekrulde haren.

Zelf haal ik vaak inspiratie uit tv-series zoals Full House, of bloggers zoals Luanna Perez. Door middel van deze inspiratie en mijn eigen stijl probeer ik altijd weer een creatieve look neer te zetten.


Deze blouse komt van de Episode Vintage in Utrecht. Je kunt hem op vele manieren stijlen, draag hem bijvoorbeeld in een high-waisted broek of maak een knoop aan de voorkant. Deze kleine details zijn wat je look eigen maakt. Kleding kopen met mogelijkheden is misschien wel mijn beste tip. Bekijk van tevoren hoe vaak je iets draagt en op hoeveel manieren je het zou kunnen stijlen met de kleding die je al hebt!

Het ‘Not so Bad’ shirt komt van de Bershka. Ik vind het mesh en choker detail echt heel tof. De kleuren en de bliksemprint geven het shirt een beetje een punk achtige look.

Beide outfits zijn gecombineerd met een oude mom-jeans, riem en de buckle boots uit mijn eerdere post. Door van shirt te veranderen heb je gelijk een totaal andere outfit. De ene is meer jaren 80, terwijl de ander mij meer een eind jaren 50/60 vibe geeft. En dat alleen maar door van top te veranderen.

Welke outfit vind jij het leukste?

4 thoughts on “Modern vintage

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.