Artwork in the desert

Op naar de woestijn, de derde dag bestond voornamelijk uit hitte, hitte en nog eens hitte. We reden van San Diego in Californië helemaal naar Parker in Arizona. Dit is zo’n 280 mijl / 460 km, gelukkig bestaat onze grote vriend airconditioning. Deze post lees je over de avonturen van de Amerikaanse woestijn.

Salvation Mountain, the coolest artwork I have ever seen


Een van onze stops was bij wonderlijke Salvation Mountain, een kunstwerk in het midden van niets. Echt een geweldige ervaring die ik je zeker kan aanraden. Je kunt je haast niet voorstellen dat iemand dit voor elkaar heeft gekregen in deze warme omgeving.
Toen wij hier aankwamen was het rond de 45℃/106℉.
Salvation Mountain is een kleurrijke heuvel gevuld met Bijbelse verzen en christelijke gezegden in de Colorado woestijn. Je kunt hier rondlopen en het pad volgen ‘the yellow brick road’ naar het grote kruis bovenop de heuvel. Deze kleurrijke plaats komt ook voor in de film van ‘into the wild’, die je zeker moet kijken.

De volgende stop zijn de Algodones zandduinen, eigenlijk dus een enorme oppervlakte van zand en onderdeel van de Sonora woestijn. Deze duinen liggen vlakbij de grens tussen Californië, Arizona en Mexico. Overal waar je kijkt ligt zand. Wij waren in een gedeelte waar je in de verte nog bergen kon zien en een goederentrein voorbij kwam denderen, net een western film. Het is er vreselijk heet maar zo’n aparte ervaring! Vergeet voor je deze richting op trekt in ieder geval geen water mee te nemen want dan heb je een probleem.

Aan het eind van de middag kwamen we aan bij de River Island state park camping. Dit is letterlijk een van de mooiste plaatsen die ik van mijn leven gezien heb, en we hadden ook nog eens de beste plek aan de rivier de Colorado.

Dit zou de warmste dag zijn van de hele reis volgens onze tourguide en die hadden we dus maar vast achter de rug! Nu konden we mooi een duik nemen in het verkoelende water. Mocht je mijn foto’s mooi vinden, dan kan ik je vertellen dat het er ongeveer 10 keer zo mooi uit ziet in het echt. Ik zal nooit vergeten hoe aangenaam deze plek voelde, het mooie weer, de lieve groep mensen en de geweldige omgeving.

De meeste reizen van TrekAmerica zijn camping vakanties, dat houd in dat je van camping naar camping reist en eventueel tussendoor een hostel of hotel overnachting hebt. Mocht dit een afknapper voor je zijn bedenk je dan dat je met kamperen op veel mooiere plaatsen kunt komen dan wanneer je steeds een hotel moet zoeken. Het is overigens ook vele malen goedkoper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Artwork in the desert

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.