Island weekend

Terschelling is mijn favoriete Nederlandse eiland. Toen ik kleiner was kwamen we hier vaak om de zomervakantie te vieren en sindsdien kom ik er nog steeds graag. Om wat herinneringen boven te halen en natuurlijk nieuwe te maken, hadden mijn zus en ik een weekendje naar het eiland geboekt.
In deze post laat ik je een aantal van mijn favo hotspots, must do’s en natuurlijk foto’s van de zonsondergang zien.






Voor een mooie zonsondergang ga je naar het Groene strand. De lucht wordt eerst helemaal goud waarna de zon helemaal onder gaat en de lucht verlicht wordt met de allermooiste kleuren. Laura is een vriendin van mij en zij maakt echt de mooiste foto’s van het eiland. mocht je geïnteresseerd zijn neem dan een kijkje op haar Instagram.
Als je zomers naar het eiland gaat is het natuurlijk super leuk om te kamperen, je vind hier verschillende campings. Mijn zus en ik kozen voor het
Stay-Okay, met deze hostels hebben we over het algemeen goede ervaringen. Dit keer hadden we gekozen voor een zes persoonskamer maar toen we aankwamen bleken we op een kamer voor 11 personen gestald te worden. Het was er helaas ook niet helemaal schoon. Nadat een kamergenoot navraag had gedaan bleek dat ze de kamers maar 2 keer per week schoonmaken. Ze hebben ook privékamers en gaan de kamers renoveren. Ik geef ze het voordeel van de twijfel en boek volgende keer gewoon weer bij het Stay-Okay. Verder kun je ook gewoon kiezen om een appartement of een hotelkamer te boeken. Genoeg keuze dus.




Op de eerste twee foto’s zie je het coolste strandpaviljoen ooit, genaamd het Heartbreak hotel. Er hangt een jaren 50/60 sfeer zowel in muziek als in interieur en het menu. Ik wilde overal wel foto’s van maken, haha!
De volgende locatie is te zien op de andere twee foto’s. Dit is het terras van camping cupido, recht naast het beroemde duinmeertje. Deze plek is erg ontspannen en ze hebben heerlijke snacks.

Een leuk restaurant om te noemen is de Heksenketel. Het is er een beetje donker maar wel heel grappig. Overal hangen leuke decoraties om het thema te versterken. Wij kozen voor de kaasfondue gereserveerd met groentes en brood met kruidenboter.

Voor lekkere gebakjes ga je naar De Dis. Dit kitsch ingerichte broodjeshuis heeft veel keuze aan cakejes en lekkere sandwiches.



Talisman zeehonden tours biedt een leuk uitje om veel zeehonden te zien. Je vaart met de boot en de bemanning vertelt interessante informatie over deze leuke dieren. Je komt vlakbij de zandbanken waar de zeehonden zich opwarmen waardoor je ze heel goed kunt bekijken, zo lief! Met een beetje geluk zie je ook nog wat mensen kite surfen, kun je genieten van het lekkere weer en het mooie uitzicht.

Andere activiteiten die je kunt doen zijn een huifkar tochtje maken, fietsen huren om de verschillende landschappen en dorpjes te bekijken of ‘s avonds de heldere sterrennacht bekijken.
Dit zijn enkele voorbeelden maar er is natuurlijk nog veel meer te doen!


 


 

 

Stiekem is het hele eiland een geweldig uitzicht. Mocht je er zelf wel eens geweest zijn dan weet je dat natuurlijk allang!
Het is een eiland dat heerlijk is gewoon voor een dagje maar ook voor een weekend of vakantie.
Kom jij er ook zo graag?

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Island weekend

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.