Road trip

Je hebt mijn overduidelijke hints misschien wel gezien, of eigenlijk… het waren helemaal geen hints. Maar om het toch even uit te spreken: Ik heb een road trip geboekt door het westen van de USA!

In de post over mijn voornemens voor het nieuwe jaar schreef ik al over mijn wensen voor dit jaar. Één daarvan is reizen.
Deze specifieke reis stond al voor langere tijd op mijn wishlist maar wegens gezondheidsredenen en laten weer eerlijk zijn, mijn laksheid in het sparen van geld was dit eerder niet echt een optie. Nu mijn gezondheid sprongen vooruit is gegaan en ik eindelijk een baan heb gevonden staat er niets meer in de weg.

Het is een 14-daagse reis met als begin- en eindpunt Los Angeles, genaamd: Westerner 2.
Ik heb zelf nog twee extra dagen bijgeboekt om meer van LA te kunnen zien.
De reis wordt georganiseerd door TrekAmerica, een organisatie die groepsreizen organiseert de het hele Amerikaanse continent voor jongeren tussen de 18 – 31
Dit is mijn eerste reis in mijn uppie, maar het mooie van TrekAmerica reizen is dat je aan het begin van de trek dus samenkomt met een groep jongeren met wie je de hele tour doorbrengt.

Westerner 2 is een tour met groep van maximaal 13 mensen. Je verplaatst je door een middel van een bus begeleid door een tour leader.
Als je kiest voor een BLT tour dan overnacht je in hotels en hostels, kies je voor de camping variant dan slaap je bij deze tour 2 nachten in een hotel, 2 nachten in een hostel en 9 dagen kamperen.

Ik kan echt niet wachten om te gaan!
We starten in LA en gaan dan verder naar San Diego, daaruit gaan we verder naar lake Havasu en de Colorado rivier.
Het volgende punt is the Grand Canyon, via een deel van route 66 rijden we naar Las Vegas en de woestijn van Death Valley.
Daarna kunnen we afkoelen in het park van mijn dromen, Yosemite. Voor het stads gevoel rijden we naar San Francisco en via de kust van Californië rijden we weer naar Los Angeles voor het eindigen van de trip.

Op de website las ik dat er meerdere opties zijn voor activiteiten zoals het bijwonen van een echte honkbalwedstrijd, een helicopter vlucht, rolschaatsen langs het strand of een bezoekje aan Alcatraz. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Alcatraz intrigeert mij wel enorm dus daar wil ik zeker kaartjes voor kopen.

Ik ben echt mega enthousiast dat ik eindelijk al die mooie parken ga bezoeken waar ik al zo vaak over gelezen heb. Het ontmoeten van allemaal nieuwe mensen vind ik wel een beetje spannend maar ook super leuk. Ze kunnen van over de hele wereld komen.
Het enige wat mij een beetje beangstigd is de reis er naar toe, alles in mijn eentje regelen en vreemden aan moeten spreken voor hulp. Zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan. Ik laat altijd een ander voor mij praten.
Ik hoop dat ik het wat kan bijhouden om alles in het Engels te horen en te spreken maar ik schat mezelf vaardig genoeg om de meeste dingen te verstaan.

Ik heb de reis geboekt via Kilroy, een super organisatie die wil helpen met al je vragen, vliegtickets en verzekeringen.
Het enige wat ik nu nog hoef te doen is wachten om te vertrekken!

Images are from pexels

 

4 thoughts on “Road trip

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.