Scheveningen beach

De pier van scheveningen is een langere tijd gesloten geweest. Na de sluiting van de pier in 2013, de renovaties en de opening afgelopen jaar was ik erg benieuwd naar het resultaat. Ik ben ook al eens eerder geweest maar toen was het allemaal nog erg verlaten en in verouderde staat.
Dus het was tijd om een bezoekje te brengen, eerst naar Den Haag en vervolgens luieren aan het strand. 


Wanneer wij naar Den Haag gaan nemen we vrijwel altijd dezelfde looproute, dat komt doordat we eigenlijk altijd meteen aan het shoppen slaan. Dit keer wilden het eens anders doen dus begonnen we met een wandeling rondom het Malieveld. Het veld heeft een uitgebreide historie en tegenwoordig worden er regelmatig demonstraties, festivals en andere evenementen gehouden.
Dit keer ben ik voor het eerst naar het binnenhof geweest (shame on me). Het binnenhof huist onder andere het kantoor van de premier en is het oudste parlementshuis in de wereld dat nog steeds in gebruik is.

Na onze wandeling zijn we naar het centrum gegaan om te lunchen en een beetje te winkelen. Na het vinden van twee nieuwe outfits liepen we Sahsiy tegen het lijf, waarna ze ons vroeg haar te helpen met haar project. Ze schreef een Afrikaanse zin voor ons op wat onderdeel is van een lied en wij konden eerst oefenen en het daarna voor de camera zingen. Het was echt zo’n lieve vrouw en ze doet erg haar best met leuke projecten. Die je kunt volgen via Edelweiss Entertainment op facebook.

In de middag zijn we rond gaan dwalen in de omgeving van het strand. De pier en de boulevard hebben een heleboel attracties te bieden.
Zo kun je met de zipline naar beneden, bungy jumpen of een rondje maken in het reuzenrad met schitterend uitzicht over het strand.
Via de boulevard kun je een kijkje nemen bij het prachtige Kurhaus hotel, een bezoekje brengen aan sea life of sculpturen bekijken in het zee museum.

Scheveningen heeft een breed scala aan eet- en drink gelegenheden. Zelfs bij de pier kom je niets tekort. Ze hebben een gevarieerd aanbod aan eettentjes. Geniet terwijl je de zeelucht inademt en uitzicht hebt over de mooie omgeving.  Mocht je nieuwsgierigheid gewekt zijn, neem dan een kijkje op de website voor meer informatie, 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Scheveningen beach

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.