Viva Las Vegas

VEGAS BABY. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk een beetje sceptisch was over het hele Vegas gebeuren. Is het echt alleen maar gekte, feesten en geld verspillerij? En wat is er nog meer te doen dan gokken? Een hele boel kan ik je wel vertellen, je leest er meer over in deze blog.


Op de eerste dag reden we van de Grand Canyon naar ons hotel, genaamd de Golden Nugget. Hoe leuk?! Het hotel is gelegen in downtown Las Vegas aan Fremont Street Experience.
Toen we aankwamen moesten we snel de trailer uitladen zodat een deel van onze groep weg kon om hun tattoo’s te laten zetten. Op onze eerste dag in San Diego hadden we afgesproken om met zijn allen iets van tattoo’s of piercings te laten zetten hier in de stad. Degene die geen tattoo namen konden lekker chillen in de hotel kamer. Dat is wel even wat anders na al die nachten kamperen, heerlijk zo’n groot bed.

Voor het diner hadden we nog de tijd om even Fremont Street op te gaan en hadden kaartjes gekocht om de volgende dag met de zoomline te gaan. Daarna zijn we met zijn allen gaan eten in het ‘All You Can Eat’ restaurant binnen het hotel. ( De hotels in Las Vegas zijn enorm, sommige hebben hele winkelcentra, casino’s of openbare zwembaden). Wat ik vervelend vind aan de Verenigde Staten is dat ze overal de BTW nog niet bij berekenen. Je bent dus nooit helemaal zeker van het bedrag dat je moet betalen. Zo kostte het restaurant iets van 21 dollar maar met alle taxes moest ik meer dan 30 dollar betalen. Dat is dus wel iets waar je echt rekening mee moet houden.

Na het eten was het tijd om ons om te kleden voor onze tweede party bus ervaring. Er reed een soort hummer bus voor en was net dat beetje extra dat de ervaring in San Diego niet had. We reden rond in Las Vegas met een soort discotheek binnen de bus, buiten zie je de verlichte stad, stop je bij een echte wedding chapel en natuurlijk een extra stop bij het beroemde Vegas logo voor de groepsfoto.

Aan het einde van de bustoer kon je kiezen of je terug wilde naar het hotel of naar een club wilde gaan. Ik wist zelf zeker dat ik spijt zou krijgen als ik mijn kans niet zou pakken dus met een aantal andere gingen we naar ‘The Hyde’, dit is een club in het Bellagio hotel. Na 30 minuten mochten we eindelijk naar binnen, de club was erg druk bezocht en had een mooi uitzicht op de fontein en de ”Eiffeltoren”. Ik moet zeggen dat het niet heel veel voorstelde, de club is voornamelijk verdeeld in vip plaatsen en er was amper ruimte om te dansen. Op dat moment besloten we om onze gratis drankjes te innen en daarna de strip op te gaan om rond te kijken.
En ik kan je wel vertellen, de strip is het meest spectaculair in het donker, al die lichten, neon borden, druk verkeer, de geluiden het komt allemaal beter uit in het donker. Ik had graag nog meerdere hotels willen bezoeken en dan speciaal The Venetian. Gelukkig eindigt mijn aankomende tour hier ook dus dat is mijn kans!

De tweede dag was een vrije dag. Het was de eerste dag van de reis dat we uit konden slapen. Je wilt tijdens je reis zoveel mogelijk zien en dat betekent dus ook dat je vaak vroeg op moet. We begonnen de dag bij de piercing-shop, ik was echt mega nerveus maar uiteindelijk stelde het niets voor. Ik heb daar een neuspiercing laten zetten en ben er nog steeds blij mee. Daarna konden we ontbijten bij…. McDonald’s haha!

In de middag namen we een Uber naar de strip. We bekeken de Bellagio fontein show en gingen voor een shop sessie. Het was echt een heel cool winkelcentrum dat net leek alsof je in de open lucht liep maar eigenlijk was je binnen. Verder hadden we geluk dat Sephora precies die dag heropend werd en we dus mooi in konden slaan.

Tegen het einde van de middag was onze afspraak voor de zoomline, mijn hart zat echt in mijn keel. Overal stonden waarschuwingen over gezondheidsrisico’s, dingen over de dood en eigen verantwoordelijkheid. Maar toen we eindelijk aan de beurt waren was het echt enorm gaaf. Je zou echt de video op hun website moeten bekijken, het is echt mega hilarisch hoe je over al die mensen vliegt. Mocht je voor een kortere en lagere variant willen kiezen heb je ook nog de zipline. De zoomline kost rond de US $40 en de zipline rond de $25. Dit wil ik zeker nog wel een keer doen!

Our hotel had a pool with this slide through a sharktank. HOW COOL?!

Enkele tips voor je bezoekje aan Las Vegas:
– Neem kleding mee voor een avondje uit.
– Een klein tasje die je in de gaten kunt houden is ook wel handig
– Zorg dat je genoeg water drinkt, het is hier HEET!
– Hotels zijn gewoon gratis te bezoeken en daar is zóveel te zien

 

 

 

 

 

 

One thought on “Viva Las Vegas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.